Musikalsk Fortælling til skoler

Jeg er selv læreruddannet og har over flere år ført 9. og 10. klasse til eksamen i dansk. Derfor er det oplagt at Musikalsk Fortælling om Kim Larsen ikke nødvendigvis skal stå alene, men netop skal bruges til meget mere.

Det er uundgåeligt at Kim Larsen har en relevans for vores DNA som danskere og i det hele taget vores danskhed.
Du har sikkert selv et dejligt minde med Kim Larsens musik fra en koncert eller en anden personlig oplevelse. Hvad med at dele din oplevelse med dine elever?
Lad professionel musiker og foredragsholder give dine elever en uforglemmelig oplevelse, som de vil kunne huske i lang tid efter.
Forespørg på et Musikalsk foredrag af Lasse Helvig nu.

Fortællingens varighed svarer til 1 lektion a´ 45 minutter.
Hvis I ønsker 2 lektioner, så vil Fortællingen gå mere i dybden nogle steder og eleverne vil deltage undervejs i en samtale samt spørgsmål kan stilles løbende og afslutningsvis.

Som tidligere lærer kender jeg alt for godt til at stå i at nå forberedelse til sin undervisning. Og TID er altid en mangelvare! Så jeg har udviklet et undervisningsoplæg til nogle af Kim Larsens sange. Et åbent oplæg, som du kan tage og bruge 1-1 eller lade dig inspirere og selv indrette efter din egen undervisning. Undervisningsmaterialet er målrettet Dansk i udskolingen.

Musikalsk Fortælling kan bruges til undervisning i flere fag.

Dansklærer
I din danskundervisning kan du fx. integrere Musikalsk Fortælling som afslutningen på et Lyrikforløb og som et interessant udefrakommende input til dine elever.
Eller du kan oplagt bruge det sammen med dit danskteam til flere klasser på en gang. Fx. i led med en dansk fagdag.
Alle tekster kan selvsagt bruges og opgives til afgangselever indenfor f.eks. genren “nyere lyrik” eller "Larsens Lyrik". Som spillefilm kan "Midt om natten" bruges mere bredt til fx. "ung i 70'erne" eller "Livsværdier og idealer".

Musiklærer
Som musiklærer, kan Musikalsk Fortælling benyttes som inspiration til dine musikelever, så de oplever hvordan en musiker optræder helt tæt på. Og Lasse vil vinkle sit musikalske foredrag så der vil være mere dybdegående fortælling om musikken samt fokus på almen musikteori og konkrete eksempler på opbygning af musikken i samspil med lyd, stemning og tekster. Denne del vil fungere interagerende med eleverne.

Der bliver rig mulighed for at eleverne kan stille spørgsmål, som en del af optrædenen.

Tværfagligt
Endeligt kan du arbejde tværfagligt med et af ovenstående  fag og det ville være oplagt at trække tråde ind til samfundsfag eller historie og fx. arbejde med samtiden på Christianshavn i slut 60'erne og 70'erne, hvor Gasolin spillede. Overskrifter (som kan inspirere direkte til opgivelser) kunne fx. være - Den seksuelle frigørelse, ungdomsoprøret, studenterbevægelsen, modstanden mod Vietnamkrigen, kvindebevægelsen og miljøbevægelsen. 

Skriv til Lasse Helvig

Ønsker du at booke Lasse til en musikalsk fortælling eller et foredrag?

Udfyld formularen, tryk send, og så kontakter Lasse dig snarest muligt.

0 of 350

© 2023, Lasse Helvig    I   20765420    I  Book@musikalskfortaelling.dk

Success message!
Warning message!
Error message!